US & partners

Monika is directeur-eigenaar van Unique Sources. Monika is een ervaren organisatieadviseur met uitgebreide kennis en ervaring van verandermanagement en diversiteit in organisaties. Zij heeft een universitaire achtergrond, aangevuld met een MBA. Dit stelt haar in staat om organisaties, complexe projecten en veranderprocessen in goede banen te leiden. Bruggen slaan en bouwen tussen mensen en organisaties, organisaties onderling, over de eigen en landsgrenzen heen, is haar specialiteit.

Haar speciale kwaliteiten zijn met klanten samenwerken aan de invulling van inspirerend leidinggeven. Ze heeft een confronterende stijl, houdt van kort intensief contact en adviezen geven voor het door de organisatie zelf implementeren van veranderingen. Zij houdt van de ontmoeting met een verscheidenheid aan mensen en wat hen inspireert. Het buiten de bestaande kaders denken en adviseren is een natuurlijke eigenschap van Monika.

In veel organisaties zijn de communicatiekanalen onvindbaar, verstopt, of volgepropt met mooie praatjes. Ongeloof, wantrouwen en disrespect worden opgeroepen door gedrag dat deze zelfde kenmerken in zich bergt. De basis van het werk van Unique Sources is zorgen voor ontstopping van de communicatiekanalen en het creëren van ruimte voor respect, geloof en plezier in het werk. Dit kan op alle voorkomende niveaus binnen een organisatie, op ludieke en op meer traditionele manieren.

Expertisegebieden van Monika de Waal

  • organiseren van veranderkracht
  • cultuur- en organisatiediagnose
  • coaching
  • team building en teaminterventies
  • training, seminars of workshops geven
  • faciliteren van leertrajecten

Everard is als een energieke adviseur en coach verbonden aan Unique Sources. Als (interim)manager gaf hij leiding aan complexe projecten en veranderprocessen. Hij heeft een post-HBO, opleiding Organisatie Beleid en Management. Daarnaast volgde hij diverse (kunstzinnige) opleidingen, seminars (management en diversiteit) en een leergang Kwaliteitsbeleid, INK-model. Everard vervulde directiefuncties in de sectoren kunst en cultuur, jeugdbeleid en leefbaarheid, bijvoorbeeld twee jaar als interim directeur van het Volksbuurtmuseum (later Zcala) in Den Haag. Heeft een periode als freelance coach gewerkt voor Kunstenaars & Co in Amsterdam en recent coacht hij, vanuit Unique Sources,  ondernemers en raden van bestuur, veelal deel uitmakend van de Creatieve industrie.

Hij denkt graag buiten de kaders, gaat op zoek naar een nieuwe benadering voor het bieden van de best mogelijke kwaliteit. Houdt van het interactief ontwikkelen van concepten, strategie en beleid. Zorgt daarbij voor vertrouwen en houvast, door effectieve communicatie. Heeft aandacht voor het beheer van relaties, financiële en juridische aspecten. Zijn passie ligt in kunst en levenskunst.

Expertisegebieden van Everard Warffemius

  • organiseren van innovatief handelen
  • coaching
  • training, seminars of workshops geven
  • dagvoorzitter conferenties

“Wij van Unique Sources” ontwikkelen door samenwerking met een aantal strategische partners. Onderstaande personen, hun talenten en hun inzet hebben bijgedragen door de jaren heen aan de projecten en het bestaan van Unique Sources. Vernieuwing en nieuwe kennismakingen maken dat deze lijst met namen doorgroeit. Voor de klant stellen wij zoveel mogelijk het beste team van trainers, de meest effectieve coach of adviseur en hun talent beschikbaar.  Jarenlang hebben ook vele stagiaires, waaronder Hibo Mohammed, Najat Agzanay, Hicham Chamekh en JongerenAmbassadeurs ervaring opgedaan bij Unique Sources en het versterkt.

Elisa Alberto Marja Langenberg Michael Hardtmann
Eveline o’Brien Aleksandra Luboinska Harry van Heugten
Ilja van den Bos Saskia Maas Marcus Hildebrandt
Duschka de Brouwer Bianca Maasdamme Freddy Pope
Klaartje Gimbrère Josti Meijers Fabio dos Reis Brito
Mary Farmer Frida Pathuis Peter Schravendeel
Kees Hazelhoff Paula Steenwinkel Jeremy Solomons
Liesbeth Hillers Rita Wuebeller Jeremy Smith
Helga Hohn Margareth Yorks-Sedney Stephen Smith
Bernadette van Houten Wietske Zeper Romeo Yorks
Nel Jessurun Sjef van Bommel Henning Zorn
Mike Euphrosina

 

Overigens….in 1998 is Unique Sources opgericht door Han Nichting en Monika de Waal ten behoeve van een ontwikkeltraject voor het Ministerie van Defensie. Na een levenscyclus heeft Han Nichting zijn ambtelijke loopbaan weer voortgezet en zette Monika de Waal door met Unique Sources.

"Zet aan tot nadenken, experimenteren en blijft ook hangen. Respectvol, doorpakken, direct, innovatief gebruik van methoden."

vsnu

VSNU

"Radiant and energetic, I think that is a good description for Monika."

Adviseur voor de Rechtsspraak

"Ik heb mijn uren bij US ervaren als zeer bijzonder, uitstijgend boven het 'uurtje factuurtje' niveau en hoop er vaak over de vloer te komen."

TPYC

Monika ontmoeten is altijd feest. 'Alles is energie' is een toepasselijke zin. Zij hééft energie en gééft energie. Als coach heb ik haar ervaren, maar ook als begeleider van 'mijn' directie op onze he

karin-minfin

Karin Kooij

"Monika as a business partner: an energetic and pro-active professional with hunger for knowledge."

PC&O

"Monika is a hands-on expert with regard to cognitive / intuitive processes which are needed for human capital work."

Return on People

"Ik werk graag met Monika omdat ook openheid en eerlijkheid een bijzonder goede basis vormen voor zaken doen.”

De duizendpoot.

"Working with Monika is always great fun."

Hildebrandt and Associates, Berlin

"Het was een verfrissende en beeldende wijze die mij heeft geholpen om oude zaken af te sluiten en nieuwe te ontwikkelen."

De Witte Kookster

"De oprechte en positieve betrokkenheid in hun trajecten, heeft ervoor gezorgd dat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen."

TPYC

"Bij Monika moet je nu eenmaal transparant zijn en word je gedwongen over jezelf na te denken. Voor iemand als ik mag dat vaker gebeuren."

Ivent

"Open, integraal, direct, concreet, praktisch en last but not least: vrolijk en optimistisch."

vsnu

VSNU