Toekomstige leiders?

4-leiderschap-van-oord-640

Kan Unique Sources de module Persoonlijk Leiderschap & Cultuur verzorgen tijdens een management development-traject voor tien managers? Dat was de vraag van een internationaal opererend offshore bedrijf. Met als thema Leadership stelden we twee thema’s centraal: managementcultuur en de invloed van de cultuur in afzonderlijke landen op de organisatiecultuur van deze multinational. Dit Management Development traject werd verzorgd door The Rotterdam School of Management (RSM), de internationale business school van de Erasmus Universiteit. We hebben fantastisch kunnen samen werken met Dr. Roemer Visser en Professor Slawek Magala.

We stuurden de managers vooraf een lijst toe met vragen over organisatiecultuur, de OCAI. Hun respons leverde waardevolle aanvulling op het programma dat we in gedachten hadden. De driedaagse training was pittig voor sommige deelnemers. De lat lag hoog. Ook omdat we halverwege – evenals in andere modules – twee directieleden op bezoek zouden krijgen die resultaten wilden zien. Het was geen oppervlakkige vrijblijvendheid. De avondbijeenkomst met de directieleden pakte, dankzij onze begeleiding goed uit: als externe gespreksleider kunnen we doorvragen waar medewerkers mogelijk voorzichtiger zijn. We stelden gevoeligheden doortastend maar respectvol aan de orde. De deelnemers aan de training hadden eerder onder meer aangegeven dat de organisatiecultuur ‘te lief’ was. Je moet elkaar binnen zo’n organisatie durven en kunnen bekritiseren als dat nodig is, maar dat gebeurde te weinig.

Zowel de deelnemers aan de training als de directieleden bleken na afloop zeer tevreden over het werk van Unique Sources. Een vervolgopdracht kwam uit heel onverwachte hoek:  op verzoek van één van de toenmalige deelnemers hebben we later zijn team begeleid in Singapore.

Monika ontmoeten is altijd feest. 'Alles is energie' is een toepasselijke zin. Zij hééft energie en gééft energie. Als coach heb ik haar ervaren, maar ook als begeleider van 'mijn' directie op onze he

karin-minfin

Karin Kooij

"Radiant and energetic, I think that is a good description for Monika."

Adviseur voor de Rechtsspraak

"Ik heb mijn uren bij US ervaren als zeer bijzonder, uitstijgend boven het 'uurtje factuurtje' niveau en hoop er vaak over de vloer te komen."

TPYC

"Working with Monika is always great fun."

Hildebrandt and Associates, Berlin

"Monika is a hands-on expert with regard to cognitive / intuitive processes which are needed for human capital work."

Return on People

"Zet aan tot nadenken, experimenteren en blijft ook hangen. Respectvol, doorpakken, direct, innovatief gebruik van methoden."

vsnu

VSNU

"Monika as a business partner: an energetic and pro-active professional with hunger for knowledge."

PC&O

"Open, integraal, direct, concreet, praktisch en last but not least: vrolijk en optimistisch."

vsnu

VSNU

"Bij Monika moet je nu eenmaal transparant zijn en word je gedwongen over jezelf na te denken. Voor iemand als ik mag dat vaker gebeuren."

Ivent

"Het was een verfrissende en beeldende wijze die mij heeft geholpen om oude zaken af te sluiten en nieuwe te ontwikkelen."

De Witte Kookster

"De oprechte en positieve betrokkenheid in hun trajecten, heeft ervoor gezorgd dat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen."

TPYC

"Ik werk graag met Monika omdat ook openheid en eerlijkheid een bijzonder goede basis vormen voor zaken doen.”

De duizendpoot.